Google classroom - nästa generations Google apps for education



Google har utvecklat sin lärplattform Google apps för education och har dessutom valt att kalla den Google classroom för att ännu bättre anpassa namnet till en skolmiljö. Detta är fortfarande helt nytt och jag har inte själv testat de nyheter jag nu kommer att skriva om.

Enligt Google kommer detta innebära flera fördelar, och dessa ser du här nedan. Läs mer här: 

Fördelar för klassen

Enkel konfigurationLärarna kan lägga till elever direkt eller dela en kod med sin klass för att gå med. Det tar bara några minuter att göra inställningarna.
Sparar tidEtt enkelt, papperslöst arbetsflöde för uppgifter för att lärarna kan skapa, granska och betygsätta uppgifter på ett ställe.
Förbättrad organisationEleverna kan se alla sina uppgifter på en uppgiftssida och allt klassmaterial arkiveras automatiskt i mappar på Google Drive.
Förbättrad kommunikationMed Classroom kan lärarna skicka meddelanden och ställa frågor direkt. Eftersom eleverna kan göra inlägg i flödet kan de hjälpa sina klasskamrater.
Prisvärt och säkertPrecis som i de övriga tjänsterna i Google Apps for Education innehåller Classroom inga annonser, ditt innehåll och elevdata används aldrig i marknadsföringssyften och det är gratis för skolor.
Här är en film du kan kolla på också om du är intresserad av sånt!

Kommentarer