Skapa din egen tidning i Flipboard

I Flipboards webbapplikation kan man göra  mycket av det man tidigare kunde göra i Google Reader, dvs. att använda det som en länksamling och uppdatering av diverse information. Här ska jag istället visa hur Flipboard kan användas för att sprida information om diverse ämnesområden. 

I dessa tider vi närmar oss diverse valtider så tänker jag använda EU-parlamentsvalet som ett exempel på hur Flipboard skulle kunna användas som ett utmärkt sätt att samla data, dela med dig av denna data samt en hel del interaktivitet och elevaktivitet genom detta egenhändigt skapade nätmagasin. 

För att kunna skapa ett Flipboard-magasin behöver du först och främst skapa ett (kostnadsfritt) konto. Det gör du på denna adress. Som du ser så kan du logga in med mejl eller med ditt Facebook-konto. När du har skapat ett konto så ska du installera Flipboard-bokmärke in din webbläsare, t ex. Google Chrome, Firefox, Safari osv. Det gör du genom att gå och hämta det på Chrome Store här!  Då kommer det att dyka upp i högra hörnet av ditt verktygsfält i din webbläsare (se bild). När du sedan hittar något som du tycker är intressant så trycker du på bokmärket och artikeln hamnar i ditt Flipboard-magasin. Du kan även lägga till artiklar  genom att ladda ner appen på iPad. Du kan skapa olika magasin för olika teman, t ex ett för EU-valet, ett för skoladministration, ett för skolsköterskeärenden osv. I geografi skulle jag kunna tänka mig att eleverna samlar och sätter samman artiklar som handlar om klimatförändringar och sedan i olika teman, t ex en för orsaker, en för konsekvenser och en för lösningar. Dina magasin kan vara på offentliga och privata, de kan ha enbart dig som skribent men även, t ex. elever (därav interaktiviteten ovan)

Vill du lägga till "skribenter" till ditt magasin så klickar du på magasinet i fråga och trycker på "Invite contributors" (se bild). Då skickas det ett mejl från din enhet till din inbjudna skribenten som då kan tacka ja. Namnet på medskribent kommer dyka upp bredvid ditt namn. Skribenten kan lätt plockas bort om så önskar.



Kommentarer