Skärminspelning på iPad

Hejsan och God Jul! (så jag inte glömmer det...)

Jag har länge använt datorn och diverse program för att spela in instruktionsfilmer där jag filmar det jag gör på skärmen. Bra program för detta är t ex Camtasia och Screencast-o-matic för PC och Quick Time (som ingår) för Mac. Problemet har varit att det inte funnits någon bra motsvarighet för att spela in skärmen på din iPad - och det finns fortfarande inte. Vad du däremot kan göra är att spegla det gör på din iPad så att det syns på din Mac. (tyvärr ni PC-ägare) Se filmen nedan eller följ dessa instruktioner:


  1. Ladda ner ett program som heter Airserver. Här kommer en hake; det kostar pengar. Det finns en gratisversion som man kan testa i 7 dagar annars kostar programmet ca. 100:- som är en engångskostnad.
  2. Starta AirPlay på din iPad. Har du iOs7 så gör du det genom att ta tag allra längst ner på skärmen och dra uppåt. I mitten av skärmen står det är AirPlay, klicka och välj din dator samt skärmdubblering.
  3. Nu kommer du att se skärmen på din iPad i din Mac.
  4. Starta QuickTime och välj Arkiv - Skärminspelning.
  5. Starta filmen, spela in vad du gör på din iPad samt slutligen publicera filmen på YouTube eller spara filmen på datorn. 

Kommentarer