Slideshow remote - telefon som fjärrkontroll

Hejsan!

Fick ett riktigt bra tips från Björn (Andersson) idag. Ett program/app på iPhone & iPad som heter slideshow remote. Telefonen/padda fungerar som en fjärrkontroll till din power point, så du slipper stå och hänga vid datorn hela tiden. Det frigör dig från katedern och gör att du kan röra dig fritt bland eleverna samtidigt som du ger din föreläsning.Ovan ser vi Steve Jobs använda sin iPhone för att bläddra bland sina slides. http://www.logicinmind.com/en/products/slideshow-remote/features/

Så här gör man (citat från Björn):

"Du kan se nästa slide samt anteckningar i din ppt men bäst av allt är ju att du inte behöver hålla dig till din dator för att bläddra framåt i din ppt. Ger dig alltså som lärare mera möjligheter att röra dig och ha en mera levande lektion. Appen är gratis om man inte vill ha extra grejer men gratis versionen är fullt tillräcklig. Dock måste man installera ett program på datorn också så att appen hittar datorn. Fungerar dock väldigt bra." 

Hör av er till mig ifall ni vill ha hjälp att installera app samt program för datorn, och bidra gärna med tips om andra bra digitala verktyg.


Kommentarer